Ambassadeurs

Trots zijn wij op de ambassadeurs van Ode aan het vee!

Vanuit verschillende invalshoeken zijn onze ambassadeurs betrokken bij Ode aan het vee. Hieronder een voorproefje van wat zij te zeggen hebben. Hun volledige verhalen zijn te lezen in Ode aan het vee!

Nel Schellekens

Van-kop-tot-kont-chef
Nels culinaire proeftuin 'Het Keunenhuis'

Gloepensgaaf, dit prachtige boek 'Ode aan het vee'!
En ook supertof dat ik, van-kop-tot-kont-kok zijnde, dan gevraagd word of ik ambassadeur wil zijn! Nou met bijzonder veel plezier hoor, want als bewoner van de prachtigste streek van Nederland, de Achterhoek, kook ik al meer dan een kwart eeuw volop van bodem tot bord met alles wat in onze streek van het land komt en draag met hart en ziel & trots uit dat de Achterhoek een ware culinaire schatkamer is.

High Five voor de Big Five! Voor alle boeren! En voor de makers van dit prachtige boek!

Bennie Jolink

Zanger van de Achterhoekse band Normaal. Grondlegger van de 'boerenrock'. Met zijn band heeft Bennie het platteland en de boeren in Nederland muzikaal op de kaart gezet.

Alles wat maar bijdraagt aan meer begrip voor boeren en alles wat met het agrarische leven te maken heeft, juich ik toe! Ik ga dit boek beslist aanschaffen en aan mijn kleinkinderen laten zien.

Overigens is dit boek niet alleen voor jongeren. Alle dierenvrienden, natuurliefhebbers en smulpapen zullen met plezier dit boek doorbladeren.


Linda Commandeur

Linda zorgt voor beweging vanuit vertrouwen. Ze doet wat nodig is. Met stichting Pan An zet zij zich in voor geweldige en unieke ideëen om de leefbaarheid in de Achterhoek te vergroten.

Mijn kijk op de wereld deel ik graag met anderen. Het geeft andere inzichten, verwondering en een soms onverwachte blik op de omgeving die mensen kennen of juist daardoor willen leren kennen. Dit is wat Karolien en Brenda ook doen. Zij maken het alledaagse zichtbaar en laten zien hoe bijzonder het gewone is.

Egbert Oenema

Dierenarts bij Agropraktijk / 't Holland

Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken. Sinds 2005 ben ik dierenarts op een aantal bedrijven die in dit boek te bewonderen zijn.

Het is belangrijk dat we de boerderijdieren dichter bij de mensen brengen. Ik zou zeggen bezoek eens een boerderij bij jullie in de buurt. Het zijn zulke leuke, interessante dieren. Daarom was ik ook meteen enthousiast om mee te werken aan dit project. Geniet van de mooie foto's en leuke weetjes!